Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?: in Voeding
 
 

Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?


Als je vet wilt verliezen en spiermassa wilt behouden is 20 tot 25 calorieën per kilo lichaamsgewicht voldoende voor mannen. Voor vrouwen is dit 15 tot 20 calorieën per kilo lichaamsgewicht. Een man van 70 kilo kan in dit geval 1400 tot 1750 calorieën per dag eten. Dit is minder dan het gemiddelde verbruik van een man van 70 kilo waardoor er een tekort aan calorieën ontstaat in het lichaam. Het lichaam moet dan de lichaamsvetten aanspreken voor energie waardoor het lichaamsvet minder wordt. Het is verstandig om niet minder dan 1000 calorieën per dag te eten. Dit is het minimale aantal calorieën dat je nodig hebt zodat het lichaam normaal kan blijven functioneren.

Hoeveel calorieën eet ik nu?

Veel mensen weten niet precies hoeveel calorieën ze eten. Ze weten niet hoeveel calorieën een product bevat en al helemaal niet hoeveel het totaal per dag is. Als je hier achter wilt komen dan kun je bijhouden wat je eet en het aantal calorieën per maaltijd opzoeken. Je krijgt dan een goed beeld van wat je eet op een dag. Door het aantal calorieën per maaltijd op te tellen zie je hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt. Houdt het aantal calorieën voor een week bij zodat je een gemiddelde kunt berekenen.

Niet te weinig eten

Het is belangrijk dat je niet te weinig eet. Het lichaam heeft een minimaal aantal calorieën nodig om te kunnen functioneren. Als je te weinig eet dan is het gevolg dat je metabolisme trager gaat werken. Dit is de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbruikt. Een trager metabolisme betekent dat je minder snel afvalt. Tijdens het afvallen is het beste om het metabolisme zo snel mogelijk te houden. Als je te weinig eet dan past het lichaam zich hier op aan. Dat is niet voordelig als je wilt afvallen waarbij je juist wilt dat het metabolisme sneller gaat werken.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?