Wat is de Schijf van Vijf?: in Voeding
 
 

Wat is de Schijf van Vijf?


De schijf van vijf is opgesteld voor het Voedingscentrum. De schijf van vijf bestaat al meer dan vijftig jaar. De schijf werd in 1953 geïntroduceerd door het Voorlichtingsbureau voor de voeding. Dit overheidsorgaan ging in het jaar 2000 op in het Voedingscentrum. De schijf van vijf laat op een makkelijke manier zien hoe je gezond kunt gaan eten. Er zijn vijf vakken bij de schijf van vijf. Je hebt zelf de keuze wat je eet uit de vakken. Er zijn ook vijf adviezen die volgen uit de schijf van vijf.
De vijf adviezen van de schijf van vijf:
1.Eet gevarieerd
2.Eet niet teveel en beweeg
3.Eet minder verzadigd vet
4.Eet veel groente, fruit en brood
5.Eet veilig

Het idee van de schijf van vijf is dat je elke dag een product uit een vak mag eten. De producten die in de vijf vakken horen geven je een goed beeld van wat gezonde producten zijn. Er zijn ook aanbevolen hoeveelheden die aangeven hoeveel je ongeveer ervan mag eten. Als je elke dag uit elk van de vakken eten kiest dan eet je gevarieerd. Dat is ook het eerste advies uit de schijf van vijf. Iemand die dagelijks de schijf van vijf gebruikt voor het kiezen van voedingsmiddelen heeft een gezond eetpatroon.

Wat is de Schijf van Vijf?

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel