Visceraal vet: vet aan de binnenkant: in Vet verbranden
 
 

Visceraal vet: vet aan de binnenkant


Je kunt heel slank zijn maar toch veel vet hebben. Het vet zit niet alleen aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant van je lichaam om je organen. Dit heet visceraal vet. Dit is het vet dat het meest gevaarlijk is voor de gezondheid, niet het vet dat zichtbaar is. Het vet op je buik of op je billen is niet het vet waar je het meest druk om moet maken. Het gaat voornamelijk om het vet aan de binnenkant. Het vet rond de organen en in het bloed zorgt voor hart- en vaatziekten.

Ongezonde voeding

De personen die niet gezond eten hebben meer kans op veel vet rond de organen. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar het lichaamsgewicht maar ook naar het vetpercentage en het eten dat genuttigd wordt. Als je niet snel in gewicht aankomt is het nog wel belangrijk om te letten op hoeveel vet je binnenkrijgt. Bepaalde soorten vetten zoals transvetten en verzadigde vetten kunnen het beste vermeden worden.

Hoe is het te vinden?

Het viscerale vet is niet goed zichtbaar van de buitenkant. Dit maak het wat lastiger om te bekijken om hoeveel vet het gaat. Als je teveel visceraal vet hebt dan is dit zichtbaar aan een hoge bloeddruk en een hoog cholesterol. Visceraal vet hoopt zich vaak op in de buikstreek. Een grote of uitstaande buik is een voorbeeld van veel visceraal vet.

Visceraal vet: vet aan de binnenkant

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel