Met een vriend of vriendin sporten: in Vet verbranden
 
 

Met een vriend of vriendin sporten


De kennis van twee personen samen is altijd meer dan van één iemand alleen. Dat is ook tot je voordeel te gebruiken als je met iemand samen sport. Je kunt nieuwe oefeningen proberen die één van beiden gezien of over gelezen heeft. Door met twee personen te sporten kan de één de uitvoering goed bekijken terwijl de ander de oefening uitvoert. Dit is veel moeilijker als je alleen sport en het dan voor een spiegel moet doen. De ander kan je ook makkelijk corrigeren zodat je de juiste houding aanneemt.

Dezelfde doelen

Het is makkelijk als je vriend(in) ongeveer dezelfde doelen heeft als jezelf. Je kunt dan samen trainen om het doel te bereiken. Het is ook makkelijk als jullie beiden ongeveer even fit zijn. Dit is bijvoorbeeld een groot voordeel met hardlopen. Als de één 12 km/u loopt en de ander niet harder dan 8 km/u dan is er een probleem. Degene die hard loopt moet dan te veel inhouden of de ander moet met moeite aanhaken. Dit kan de persoon dan niet zo lang volhouden. Zoals je kunt is dan geen van beiden blij met de situatie. Als de langzame persoon niet sneller kan lopen dan is het misschien beter om niet samen te trainen.

Dezelfde tijden

Als je wilt sporten met een vriend(in) dan is het nodig om geregeld met elkaar af te spreken. Je kiest de vriend(in) dan ook omdat hij of zij op ongeveer dezelfde tijden als jij kan sporten. Om vaker met elkaar af te spreken voor het sporten dan is het noodzakelijk dat jullie ongeveer dezelfde werktijden hebben en vrije tijd. Als je alleen maar in de ochtend kunt sporten en de ander alleen in de avond dan werkt dat natuurlijk niet.

Met wie sporten?

De vriend(in) om mee te sporten hoeft niet uit de vriendengroep te komen. Het kan ook je partner zijn, familie, kennis maar ook je huisdier zou eventueel de taak op zich kunnen nemen. Op de sportschool zijn veel mensen die alleen sporten. Als je merkt dat iemand op dezelfde tijden als jou sport en dezelfde oefeningen dan zou je deze persoon eens kunnen vragen om samen te trainen.

Met een vriend of vriendin sporten

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel