Dikker worden tijdens het afvallen: in Afvallen
 
 

Dikker worden tijdens het afvallen


Er zijn veel mensen die zichzelf uithongeren maar toch geen vet kwijtraken. Het is zelfs mogelijk dat ze in vet aankomen terwijl ze bijna niets naar binnen werken. Dit is niet nieuw. Het fenomeen van dikker worden terwijl er weinig gegeten wordt bestaat al lang. Er zijn al vermelding hierover sinds het begin van de jaren 90. Hormonen spelen hier een grote rol in en dan met name insuline. Dit is het hormoon dat het vetmetabolisme reguleert. Insuline zorgt ervoor dat vet in de cellen terechtkomt.

Insuline

Insuline is vooral bekend door de samenhang met diabetes. Mensen met diabetes zijn vaak insuline resistent wat betekent dat het lichaam minder gevoelig is voor insuline. Het is ook mogelijk dat het lichaam niet voldoende insuline aanmaakt. Het bloedsuikergehalte in het lichaam blijft door insuline op een normaal peil. Als het bloedsuiker te hoog wordt dan maakt de alvleesklier insuline aan wat het bloedsuikergehalte naar beneden brengt. Dit doet het door glucose uit het bloed in de cellen te laten waaronder de vetcellen. In de vetcellen wordt glucose opgeslagen als vet. Zonder insuline zou de glucose in het bloed blijven en sterven de cellen af zodat er geen brandstof is voor het lichaam.

Insuline verminderen

Als je wilt afvallen dan is het nodig om het insuline niveau te verlagen. Als het insuline niveau te hoog is dan is het niet mogelijk om het vet op het lichaam te verminderen. Insuline opent de deuren van de vetcellen zodat deze vet kunnen absorberen. Een hoger insuline niveau betekent dat er meer vet opgeslagen wordt door de cellen. Als er geen insuline is en je eet vet dan kan het vet niet in de cellen komen.

Dikker worden tijdens het afvallen

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel