Waarom afvallen als je ouder wordt?: in Gezondheid
 
 

Waarom afvallen als je ouder wordt?


Als je ouder wordt is het belangrijk dat je dit doet met een gezond gewicht. De spiermassa neemt af en de vetmassa neemt toe als je ouder wordt. Hierdoor wordt je zwaarder en heb je meer kans op overgewicht. Als je op oudere leeftijd overgewicht hebt dan is het moeilijker om af te vallen. Het gaat dan niet meer zo snel als in de twintiger jaren. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker afvallen is. Doordat afvallen moeilijker wordt en aankomen makkelijker ontwikkelen veel mensen overgewicht als ze ouder worden.

De volgende aandoeningen en ziektes kunnen het resultaat zijn van overgewicht:

  • hart- en vaat ziekten
  • diabetes type 2
  • bepaalde soorten kanker
  • beroertes
  • pijnlijke spieren en gewrichten

Huisarts

Als je wilt afvallen dan is het raadzaam om dit met de huisarts te bespreken. Vooral op oudere leeftijd is het verstandig om je jaarlijks te laten onderzoeken. De huisarts monitort je gewicht en bekijkt of er gezondheidsproblemen zijn. Als dit het geval is dan ben je er vroeg bij waardoor je sneller actie kunt ondernemen. Om af te vallen kan de huisarts je doorverwijzen naar een gewichtsconsulent of een diëtist. Deze kan een dieet ontwikkelen en tips geven specifiek gericht op je situatie. Het is ook mogelijk dat je onder begeleiding moet gaan sporten.

Waarom afvallen als je ouder wordt?

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel