Plateau met afvallen: in Afvallen
 
 

Plateau met afvallen


Iedereen die ervaring heft met afvallen weet dat er een punt komt waarbij een plateau wordt bereikt. Dit is het punt waarop je niet meer afvalt, wat je ook doet. Het zijn echter vaak maar tijdelijke periodes waarbij veranderingen nodig zijn om weer op de goede weg te komen. Welke veranderingen dit zijn verschilt per persoon en per situatie. Er zijn verschillende manieren om door het plateau te geraken.

Volhouden

Periodes waarbij je niet verder komt horen erbij. Iedereen maakt periodes mee waarop een plateau lijkt te zijn bereikt. Als dit jou gebeurt dan is het belangrijk dat je het niet als het einde van het afvallen ziet. Het is maar een tijdelijk iets. Zie het als een pauze die je lichaam nodig heeft.

Variatie

Als een plateau is bereikt dan is variatie een goede manier om eruit te komen. Je kunt een andere oefening doen dan je gewend bent om mee af te vallen maar je kunt ook je eetpatroon aanpassen. Een combinatie van beiden is mogelijk nog beter.

Meer eten

Met het bereiken van een plateau kan het lichaam aangeven dat het nu wel genoeg is geweest. Afvallen zet het lichaam onder druk. Om uit het plateau te komen is het mogelijk om een tijdje normaal te gaan eten. Dit is vooral van toepassing als je extreem weinig hebt gegeten. Het lichaam kan dan weer herstellen van de zware periode.

Eetpatroon verder aanpassen

Als er nog ruimte is om je eetpatroon aan te passen dan is dat een goede optie. Vervang de ongezonde producten door gezonde vervangers. Neem het eetpatroon onder de loep en bekijk waar verbeteringen mogelijk zijn.

Begin met sporten

Er zijn veel mensen die afvallen zonder te sporten. De mensen die dan een plateau bereiken hebben een groot voordeel. Het voordeel is dat men door te beginnen met sporten nog veel winst kan behalen. Als je al sport dan is het een optie om de intensiteit of de duur van de trainingen aan te passen.

Ideale gewicht

Het plateau wordt meestal bereikt als iemand dicht bij het ideale gewicht uitkomt. Hoe meer kilo’s iemand afvalt, hoe moeilijker het is om nog meer af te vallen. Hoe dichter bij het ideale gewicht, hoe moeilijker het wordt om dit te bereiken.

Een plateau bereiken hoeft niet verkeerd te zijn. Het lichaam heeft hard gewerkt maar het heeft ook tijd nodig om te herstellen. Het plateau is een goede reden om een stapje terug te doen. Je hoeft niet elke kilo deze week nog kwijt te raken of deze maand. Afvallen is een marathon, niet een race. Hoe langer je erover doet om de kilo´s kwijt te raken, hoe moeilijker de kilo´s weer terugkomen.

Plateau met afvallen

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel