Voordelen van groene thee: in Voeding
 
 

Voordelen van groene thee


De voordelen van groene thee zijn al jaren het onderwerp van vele onderzoeken. Uit deze onderzoeken is gebleken dat groene thee aantoonbare voordelen heeft. Dat heeft ervoor gezorgd dat groene thee een opmars is begonnen onder mensen die willen afvallen. De groene thee kan een bijdrage leveren aan het afvallen en heeft ook vet verbrandende eigenschappen.

Wat is groene thee?

Groene thee wordt anders gemaakt dan andere theesoorten zoals zwarte en witte thee. De bladeren van groene thee worden gestoomd. Hierdoor blijven de antioxidanten die voor de goede eigenschappen zorgen bewaard. Er zijn veel verschillende soorten groene thee. De smaak en eigenschappen zijn afhankelijk van de locatie waar het vandaan komt. Over het algemeen komt de beste groene thee uit China en Japan. Kort daarop gevolgd door landen zoals Sri Lanka, India en Taiwan. De meest populaire Japanse groene theesoorten zijn Sencha, Gyokurocha, Bancha en Mat’cha. De populaire Chinese groene theesoorten zijn Dragon Well, Hui Ming, Long Ding, Hua Ding, Qing Ding en Gunpowder.

Voordelen voor afvallen

Onderzoeken hebben aangetoond dat groene thee een positief effect heeft op de gezondheid en op het lichaamsgewicht. Groene thee versnelt het metabolisme waardoor je sneller en meer calorieën verbruikt. Dit is gedeeltelijk toe te wijzen aan de cafeïne in de thee maar ook weer niet. Alhoewel groene thee minder cafeïne heeft als koffie zorgt het voor een hoger metabolisme. Het heeft daarnaast eigenschappen die ervoor zorgen dat het vet op het lichaam sneller verdwijnt.

Groene thee heeft ook voordelen die niet direct met afvallen te maken hebben. Zo zijn er meer voordelen voor de gezondheid. Groene thee vermindert de kans op vele vormen van kanker en vermindert het ook de groei van kankercellen. Het verlaagd ook de cholesterol niveaus in het lichaam zodat er een betere balans is tussen het goede HDL en het slechte LDL cholesterol.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Voordelen van groene thee