Waarom is lichaamsvet slecht?: in Gezondheid
 
 

Waarom is lichaamsvet slecht?


Lichaamsvet heeft een slechte reputatie. Hoe minder, hoe beter is de gedachte van veel mensen. Het heeft echter een aantal waardevolle redenen waarom het opgeslagen wordt op het lichaam.

  • Onderhoud van de lichaamstemperatuur
  • Beschermt tegen uithongering
  • Beschermt de interne organen
  • Helpt bij het verteren van vitamine A, D, E en K
  • Helpt bij het produceren van galzuren
  • Is onderdeel van de celwanden
  • Beschermt tegen de kou

Locatie van het lichaamsvet

Vetten zijn over het algemeen niet slecht maar als er teveel van is wel. Teveel van het goede is immers niet altijd goed. Teveel lichaamsvet staat in verband met verschillende gezondheidsproblemen. De locatie waar het vet zich bevind is misschien nog wel belangrijker dan de totale hoeveelheid vet op het lichaam. De hoeveelheid vet in het buikgebied maakt het verschil of gezond is of gevaarlijk. Het vet in het buikgebied, en dan met name het vet rond de interne organen, kan leiden tot verschillende aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, hoog cholesterol, hoge bloeddruk en bepaalde soorten kanker.

Vet rond de buik kwijtraken

Wat veel mensen niet weten is dat een strakke buik niet wordt bereikt door honderden buikspieroefeningen. Het is niet mogelijk om plaatselijk vet kwijt te raken. Zo werkt het niet. Door buikspieroefeningen train je de buikspieren maar het vet op de buik pak je er niet direct mee aan. De vele reclames die getoond worden op de televisie doen net of het heel makkelijk is om vet kwijt te raken rond de buikstreek. Het is echter meestal de laatste plek waar het vet verdwijnt op het lichaam. Het vet rond de buikstreek is moeilijk weg te krijgen maar het is mogelijk. Sporten met een hoge intensiteit en een aangepast eetpatroon met minder calorieën heeft het meeste effect om dit vet kwijt te raken.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Waarom is lichaamsvet slecht?